I foredraget Sensitive samtaler lærer du samtalemetodikk. Foredraget gir ansatte i barnefaglige yrker kunnskap og verktøy de trenger for å snakke trygt og åpent med barn som kan være utsatt for vold, overgrep, ha foreldre i konflikt eller med rus- og psykiatriutfordringer, kjønnslemlestelse eller andre tilsvarende forhold. Slik kunnskap er viktig, fordi forskning finner at det er tydelige sammenhenger mellom hvordan voksne kommuniserer, og hva barn forteller (eller ikke).
Gjennom konkrete eksempler og forskningsbaserte teknikker vises det til hvordan sensitive og ikke-ledende samtaler kan åpne dører til barns opplevelser uten å påvirke deres utsagn. Det gis praktisk veiledning i å stille de riktige spørsmålene og dokumentere samtaler på en korrekt måte. Teoretisk bygger foredraget blant annet på den forskningsbaserte samtalemetoden Den dialogiske barnesamtalen (DCM), i tillegg til en rekke annen forskning og anerkjent faglitteratur.
Foredraget er basert på boken han nylig har skrevet.
Honorar: Avtales ved kontakt.
Lengde: To timer. Kan også kortes ned og utvides ved behov.
Målgruppe: Ansatte i barnefaglige yrker, og andre voksne som ønsker å lære mer om kommunikasjon med barn om sensitive temaer.
———
I tillegg foreleser jeg over to andre temaer:
- En faglig innføring i tematikken vold og seksuelle overgrep mot barn: Fenomenforståelse, omfangstall, senskader, tegn og signaler, risikofaktorer, og hvordan forebygge i barnehage og skole.
- Hvordan gjennomføre samlingsstund / undervisning for barn om vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt: Foredraget er både forskningsbasert og praksisnært, supplert av praktiske tips til verktøy og hjelpemidler. Foredraget vil gi ansatte verktøy og trygghet til å tematisere dette med barna de møter i jobben, på en klok, effektiv og sensitiv måte.
Bilder fra ulike foredrag
Testimonials
Etter foredrag 15.02.24 for Pedagogstudentene tilknyttet NTNU og DMMH:
- «Veldig veldig flink formidler og aktuelt tema».
- «Utrolig lærerikt foredrag. Veldig dyktig foredragsholder».
- «Få Harald Dean inn i utdanningen som obligatorisk seminar».
- «Likte at han kom med konkrete eksempler og gjorde et vanskelig tema «hyggeligere» på et vis».